24/3-09

nu har jag nyss kommit in efter att ha gått runt i kvarteret med hunden , det blev inte att vi flyttade till den där snyggt renoverade lägenheten, men det gör inte så mycket vi ska istället vänta tills det kommer något bättre, nu ska jag sätta mig ner och arbeta med mitt arbete om den katolska kyrkan, ha det gott ! ( tråkigt inlägg idag, men ni får överleva ädå, ciao! )

23/3-09

Gårdagens måltid blev riktigt bra faktist, bilder på maträtterna kommer nog dyka upp inom kort , min usb-sladd är borta så ni får vänta på dom. jag blev nöjd med hela middagen förutom efterrätten.
det började med att klockan 2 på dagen så tog jag på mig mitt mycket söta rutiga förkläde och dukade i ordning och la knivarna och gafflarna på rad. en för varje del av måltiden. eller iaf för förrätten och varmrätten, antipasti och primi . till efterrätten, dolci så var det sked som gällde. och ja nu ska jag ta det från början, klockan 2 så började jag duka i ordning och sen ställde jag mig och bakade bröd, det tog 2 timmar att göra det, men det var det värt, för inne i köket när det var klart så provsmakade jag lite och det smakade mumma! Det innehåller soltorkade tomater, färsk basilika och parmesanost.
sen klockan 5 så ställde jag mig åter i köket , då för att börja med förrätten, en mycket enkel, men god förätt, parmaskinka med melon, jag lindade parmaskinkan runt melonen och la upp dem på fat. jag hade även ett fat med melontärningar och ett med parmaskinka, och detta var då bara förätten , till varmrätt så gjorde jag ungstekt kyckling med rödlök och fikon, och till detta serverades couscous. ( detta fick jag högsta betyg på! ) det tjuvsmakade jag på och det smakade hur gott som helst , jag blev riktigt nöjd. sen kom det till efterrätten angels food cake , detta är dock en kaka som ser så fin ut på bild, men blir helt misslyckad om man är nybörjare. och efter 3½ diskmaskin och 2½ soppåsar så var jag äntligen klar, vid ungefär 9 på kvällen!

21/3-09

idag har jag verkligen vårkänslor, jag gick till tvättstugan vid sju i morse, och jag kunde gå utan jacka och jag frös inte, det är riktigt mys ute, solen värmde i ansiktet och mina skor lät så fint mot asfalten. idag har jag hunnit både tvätta och städa och plugga lite. och jag har gjort klart alla hemuppgifter till skolan! sedan så har jag hunnit handla mat också och jag kom hem lagomt till hockeyn. just nu så är det periodspaus och färjestad leder med ett mål, jag var ensam aik-åare i vardagsrummet och fick skämmas lite när de andra stod och skrek och var glada som få. men det gör inget jag är redan så glad, är full med vårkänslor. idag när jag var ute med hunden och han plaskade i en vattenpöl så kände jag verkligen att det var vår, nu blir det att fixa undan vinterjackorna och fram med vårjackorna! riktigt mys, jag har redan börjat rensa kläderna ! och imorgon så blir det ju dans också, sen efter det så ska jag direkt hem och börja städa i ordning lite och fixa inför kvällens måltid. jag har varit och handlat mat idag inför morgondagen och imorgon blir det att jag ska laga ihop den. jag gav min mamma i födelsedags present att hon ska få 2 måltider lagade, fullt med diskning och städning! och båda var trerättersmiddagar. så det jag bjuder på imorgon här hemma åt mamma och min styvpappa är:

Förätt : Parmaskinka och honungsmelon 
Varmrätt : Ungstekt Kycklingfilé
Efterrätt: ''angels foodcake''
Tilltugg : Matbröd med soltorkade tomater och basilika

20/3-09

idag har jag vårkänslor, även fast det var så mycket varmare igår, men iaf idag så har jag satt på mig en vackert blommig klänning och röda strumpor. jag känner mig väldigt vårig, det var mys att gå till bussen idag, vårluften var så frisk.


19/3-09 , Italien

jag älskar italien,
jag älskar hur de ser ut, deras ansiktsdrag och deras ögon.
och hur de pratar , de måste vara det vackraste språket som finns,
och jag älskar maten, det finns inget godare. det bara smälter i munnen då jag tänker på all italiensk mat som smakar så ljuvligt.och musiken, det är så vackert.  och sen så filmerna, jag har dock inte varit italien, men man har ju sett bilder, så underbart. och jag älskar det här med maffian, kanske lite groteskt och så, jag läser gudfadern just nu och jag har sett alla filmerna, miljön och kulturen...
UNDERBART! och ja , mina framtidsplaner är att att bli antingen en sjuksköterska eller läkare på sicilien! jag håller på att poppa popcorn nu så det blir inte värdens förklaring till varför jag älskar italien, men det är nog bara så. det är sjukt underbart,. jag ska lära mig språket ! det kommer att gå så bra, jag har lånat lite från biblioteket så det kommer bli suuuperbra! ha det bra!

19/3-09

http://www.youtube.com/watch?v=7d3OK6RkjTQ

en liten låt som jag hittade,
this is my hometown. <3
tycker den är söt. jag vill också ha en rosa bil ! hahah
Och sen hoppas vi ju alla att Aik ska vinna över färjestad ikväll då!
åh det är vår nu, med fågelkvitter.
detta inlägg blev inte om mina italienska drömmar. men den kommer inom kort!

19/3-09 , tankar

nu ska jag bara allmänt skriva vad jag tänker på.
jag sitter i lägenheten och tänker nu på att jag snart ska flytta igen, vi har hittat en underbar lägenhet , men det är inte säkert att det blir just den. vi letar runt efter fina lägenheter , för det är så dyrt att bo där vi bor nu. jag gillar att flytta, har gjort det ganska många gånger i mitt liv, och jag gillar det, det är som en nystart. men sen är det vissa gånger, jag har nyss börjat känna mig väldigt.. bekväm i detta område , det är lugnt och jag trivs här, jag har inte bott här mer än en år ens. i april blir det så, jag har praktist taget flyttat varje år de senaste 4 åren, och då har jag hunnit bo i 4 olika städer. men nu ska jag bo i samma stad, det blir dock längre ifrån skolan som jag planerat att gå på men det gör inte så mycket, en cykeltur varje morgon gör bara bra. men det som kommer bli underbart med att flytta, om vi nu gör det är att jag kommer rensa garderoben totalt och jag ska ändra frisyr, jag har planerat att låta min riktiga hårfärg växa ut, och klippa bort resten, håret blir slitet efter att ha färgat 25 gånger , om inte mer. så då kommer jag få en kort liten söt frisyr, men jag har som helt tänkt börja om från början med håret så. sen ska jag liva upp min garderob med nya kläder. kommer bli underbart! i nästa inlägg kommer jag berätta om mina drömmar om italien, sjukt underbart!

jag har lärt mig att räkna till 10 på Italienska idag! 


                                                                                     
Italien är lycka <3

19/3-09

idag kommer jag tyvärr att inte skriva så mycket mer än det här skulle jag tro, men ni kan se fram emot att få läsa mina små inlägg , en annan dag! ha det gott!

                           kram

RSS 2.0